• La iniciativa incideix en la cura de les zones costaneres, posant l’accent en aspectes com recollir les puntes de cigarrets de l’arena, respectar les dunes i emportar-se a casa el fem generat.

    • Per a donar-li visibilitat a la campanya s’han col•locat lones a les torres de vigilància dels socorristes, situades a la platja del Port de Sagunt i la platja d’Almardà.

“Les teues platges, la responsabilitat de tots”. Aquest és el missatge que ha llançat la SAG, Societat Anònima de Gestió, per mitjà de la campanya de conscienciació social que ha posat en marxa per a aquest estiu.

La iniciativa té com a finalitat animar veïns i visitants a reflexionar sobre la necessitat de cuidar i mantindre netes les nostres platges, especialment en aquests mesos de l’any en què estan molt més concorregudes amb motiu de l’època estival.

La campanya, que ja pot visualitzar-se a la platja del Port de Sagunt i la platja d’Almardà, incideix en la cura d’aquestes zones costaneres, posant l’accent en aspectes com recollir les puntes de cigarret de l’arena, respectar les dunes pel seu alt valor mediambiental i emportar-se a casa el fem que es puga generar durant la seua estada a les platges.

L’empresa, que advoca principalment per una neteja manual per a evitar el pas de vehicles pesants per la platja, destina un equip diari de treball a aquestes zones en temporada alta, amb la finalitat de garantir la màxima qualitat de les nostres platges.

A més del manteniment i la neteja, la SAG s’ocupa de l’anivellament del terreny, una tasca per a facilitar l’accés dels banyistes a la mar. Els treballs inclouen a més la desinfecció de poals i llavapeus, la neteja de jardineres i accessos, el bufat i la recol•locació de passarel•les i palissades i el muntatge i desmuntatge de les torres de socorrisme, entre altres.

Aquesta gestió en matèria de neteja ha contribuït al fet que les platges del Port de Sagunt i d’Almardà hagen aconseguit, enguany, quatre guardons més de qualitat, dues banderes amb la marca de garantia Q Qualitat Turística i dues banderes de Turisme Segur Certificat (Safe Tourism Certified).

Aquests reconeixements posen de manifest, segons ha comentat el regidor de la SAG, Roberto Rovira, “el compromís de l’empresa municipal per garantir la seguretat, la qualitat i la protecció del medi ambient a les nostres platges”.

En aquest sentit, Rovira ha insistit que “la neteja sempre ha sigut una prioritat per a la SAG, per això, continuem reforçant aquest servei amb la incorporació de més personal i l’adquisició de nous vehicles que permeten augmentar-ne l’eficiència”.