• S’han arrancat arbres, tanques i acàcies en males condicions, s’han plantat arbustos i adequat el reg.

  • Aquest tipus d’actuacions s’estan desenvolupant en diversos punts de la ciutat.

La plaça Manuel Azaña de Port de Sagunt presenta nova imatge després dels treballs de jardineria que ha dut a terme la SAG, Societat Anònima de Gestió.

Aquesta intervenció, que ha sigut executada dins del Pla d’Ocupació i de Millores de zones verdes de la nostra ciutat, ha consistit en la retirada d’arbres i tanques en males condicions, la plantació d’arbustos amb port arbori caducs i perennes, el tall de tres acàcies que confrontaven amb el carrer Diagonal a causa del seu estat tort i inclinat, a més de ser una espècie sensible al vent amb freqüents trencaments de branques que s’han substituït per arbustos dempeus alt. Finalment, s’ha adequat el reg i enterrat tot el tram que ha sigut possible.

Aquests treballs s’han traslladat també al carrer Diagonal, on s’han retirat les restes de vells arbres amb trencaments, plantant en el seu lloc arbustos. També s’han eliminat les tanques centrals, deixant únicament els perimetrals exteriors. S’han plantat arbustos ocupant part dels parterres, en les zones interiors s’han plantat varietat de coníferes i plantes de floracions cridaneres aportant biodiversitat. Finalment, s’ha adequat el sistema de reg.

Per al regidor de la SAG, Roberto Rovira, “aquestes actuacions són molt importants de cara al futur de les zones verdes i del seu manteniment i tenen com a objectiu, d’una banda, incrementar la vegetació dels nostres espais verds i, per un altre, eliminar espècies que puguen causar danys en escocells i voreres i substituir-les per espècies que no causen problemes”.