• El servei de socorrisme i la Policia Local juguen un paper destacat, al costat del servei que presta la SAG en matèria de neteja i higiene.

    • En matèria de platges, es treballa de manera especial per a cuidar-les com el recurs natural que són.

El departament de Platges, la Policia Local i la SAG han presentat el dispositiu especial de vigilància i manteniment de les platges per a aquest estiu, que compta amb un pressupost de 1,6 milions d’euros.

Les platges de Port de Sagunt, Almardá i Corinto han aconseguit 19 guardons en 2022, un fet que posa de manifest el gran esforç que es realitza, any rere any, per conservar i cuidar aquestes zones naturals tan importants per al municipi.

El servei de socorrisme i la Policia Local juguen un paper destacat, al costat del servei que presta la SAG en matèria de neteja i higiene.

Sobre salvament i socorrisme, el pla inclou, entre altres, un servei de drons que estarà operatiu en Port de Sagunt i Almardá. Es tracta d’un servei auxiliar de Salvament i socorrisme, per a vigilància i rescat en platges, que va començar el 15 de juny, i s’estendrà fins al 15 de setembre.

El Auxdron LFG és un dron amb intel·ligència artificial capaç de controlar els aforaments de la platja, donar avisos als banyistes o fer rutes de vigilància i prevenció, però la seua funció principal és acurtar els temps de resposta davant una emergència, arribant ràpidament a la víctima i entregant-li un jupetí salvavides en un temps rècord, assegurant així la seua flotabilitat.

En aquesta línia, el regidor de Platges i de la SAG, Roberto Rovira, ha assenyalat que “hui dia totes les platges de Sagunt són un referent en seguretat, primer pel gran equip de salvament i socorrisme que tenim, per aqueixa gran plantilla que a més és contractada directament des de l’Ajuntament, i també per la implantació d’un sistema de seguretat en el qual som pioners, que ja vam ser nomenats la platja més segura d’Espanya, que és el cas del servei de salvament amb drons, que ajuda al servei de salvament i socorrisme”.