-
-
La formació ha posat l’accent en la localització i protecció de nius de tortugues.
-
Aquesta sessió ha coincidit amb la distribució de bosses i cendrers portàtils dins de la campana “Depén de TOTS”.
-
El personal del servei de neteja de platges de la SAG ha participat, al costat dels membres del servei de salvament i socorrisme de platges i del programa Platges Segures, en una jornada formativa sobre fauna marina impartida per l’Associació Sanamares.
La formació ha posat l’accent en la localització i la protecció de nius de tortugues que, des de fa uns anys, han començat a niar a les nostres costes. A més, els professionals assistents han pogut aprendre sobre els impactes del medi marí i els protocols d’actuació en els casos en els quals es localitze alguna espècie a les platges, i destaquen la importància de no molestar els animals i de contactar, de manera immediata, amb el 112 o amb el servei de Salvament i Socorrisme.
El regidor delegat de platges, Roberto Rovira, que també ha participat en les jornades, ha destacat que “aquest tipus de formació és fonamental per a la cura de les nostres platges i de les espècies que formen part d’aquest important ecosistema. El personal ha de conéixer les particularitats dels nostres espais naturals per a garantir la seua protecció aplicant pautes de treball que siguen respectuoses amb les nostres platges per a no generar impactes sobre elles”.
Així mateix, Rovira ha insistit que “la nostra ciutat és pionera en pràctiques sostenibles en platges conforme a les recomanacions d’entitats com Bandera Blava. Mostra d’això és el treball de l’Empresa Pública Municipal SAG que, any rere any, millora les seues intervencions. Un exemple és no retirar els sediments de la platja com restes d’algues, perquè ajuden a la protecció de la nostra platja i serveixen d’aliment per a la fauna d’aquest entorn”.
Finalment, ha destacat que “també reduïm a poc a poc la utilització de maquinària pesant i augmentem la neteja manual de la platja per a causar el menor impacte possible sobre el nostre litoral”.
Aquesta sessió ha coincidit amb la distribució, a la platja del Port de Sagunt, de bosses i cendrers portàtils dins de la campanya “Depén de TOTS”, una iniciativa impulsada per la Unió d’Estanquers, la Confederació Empresarial d’Hostaleria d’Espanya i l’Associació Ambient Europeu, a través de Sanamares.
D’aquesta manera, es pretén conscienciar veïns i visitants sobre la necessitat de ser responsables amb els residus que generen quan acudeixen a les platges, concretament, les puntes de cigarret, perquè, segons ha comentat la fundadora de Sanamares, Estíbaliz Parras, “hem realitzat neteges anteriorment en aquesta platja i el residu estrela era per excel·lència les puntes de cigarret, per la qual cosa, a través d’aquestes campanyes, accions socials i la divulgació, esperem aconseguir que tots se sumen en la conservació de la nostra platja”.