Pocs dies resten perquè acabe l’estiu, i en la Societat Anònima de Gestió els operaris han estat treballant en el manteniment i higienització de la major part de col·legis del terme municipal.

Les labors dutes a terme en els centres escolars s’han centrat, principalment, en la reparació d’humitats, la neteja a fons de patis i aules així com la reparació d’elements desgastats pel pas del temps, entre altres.

El sanejament de platges i jardins és una prioritat per a la SAG, però la labor de la SAG durant l’estiu no s’ha quedat només en això. Durant els mesos estivals s’han redoblat esforços per a arribar a setembre “assegurant les màximes garanties quant a neteja, higiene i desinfecció en centres escolars”, tal com ha indicat el regidor delegat de la SAG, Roberto Rovira.

Entre aquestes actuacions, destaquen algunes com les dutes a terme en el CEIP Cronista Chabret, on els operaris han reparat les cobertes en les dues torrasses del centre i han substituït els antics finestrals de fusta d’una de les aules per una nova fusteria d’alumini amb cristalls de seguretat.

En el CEIP Mediterráneo, la SAG ha dedicat diversos dies a reparar les humitats i el xapat del sòcol del menjador. Per part seua, en el CEIP Profesor Tierno Galván s’han substituït les canonades metàl·liques que uneixen la instal·lació interna del centre amb la xarxa de distribució general per unes noves canonades de polietilé. I en el Centre Cívic Port de Sagunt s’ha procedit a la neteja de la moqueta.

Totes aquestes actuacions es complementen amb el sanejament de tots els centres escolars, on, segons indica Rovira, “s’ha ultimat la neteja de cristalls, gimnasos, aules, zones comunes, patis d’esbarjo i altres dependències”. Ha urgit, a més, la neteja expressa realitzada en el Centro de Educación Especial Sant Cristòfol. A causa del retard en les obres que es venen duent a terme des de fa un temps, la SAG ha hagut de traslladar operaris d’altres centres perquè tot estiguera a punt el 12 de setembre, dia d’arrancada del calendari escolar.

Com ha explicat Rovira, el nombre de treballs de sanejament ha anat augmentant conforme s’acostava l’inici del curs escolar. “És indispensable que els docents disposen d’un entorn de treball net i cura, igual d’imprescindible com afavorir un ambient d’estudi endreçat per als joves”.