• L’objectiu és conscienciar a les noves generacions entorn de la importància de cuidar el medi ambient

    • Els participants entraran en un sorteig en el qual podran guanyar una Tauleta, una càmera de fotos o un bolígraf 3D

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, la SAG llança hui la segona edició del concurs de dibuix sota el lema “CONEIX ELS COLORS DEL RECICLATGE”.
Dirigida als xiquets i les xiquetes de 6é de Primària escolaritzats en tots els col·legis públics i concertats del municipi de Sagunt i Port de Sagunt, aquesta iniciativa pretén fomentar la pedagogia en sostenibilitat i respecte al medi ambient d’una forma amena i divertida.
Per a això, els alumnes i alumnes participants hauran de dibuixar, en una plantilla creada específicament per a l’ocasió i que han rebut en les seues respectives aules, els seus propis símbols del reciclatge selectiu separats pels diferents colors: groc, per als envasos lleugers; el blau per al paper i el cartó i el marró per als residus orgànics. En el seu interior, a més de les normes i l’espai per a realitzar el dibuix, s’inclou informació d’utilitat perquè els xiquets i xiquetes coneguen el compromís de la Societat Anònima de Gestió envers el medi ambient. Breument, el díptic informa de quins són les labors de sanejament i higiene que es realitzen en el municipi.

L’objectiu és que puguen decorar els identificadors del reciclatge que tenen a les seues cases per incentivar així el reciclatge dels més xicotets des de les seues pròpies llars.

Segons ha assenyalat el regidor de la SAG, Roberto Rovira, “l’objectiu d’aquesta nova edició és conscienciar als més joves del municipi entorn del reciclatge i fer-lo des de la pedagogia i l’art, animant a l’alumnat a fomentar l’originalitat i creativitat en els seus dibuixos”.

Rovira ha destacat a més que, el certamen torna a ser convocat en l’àmbit escolar perquè “els centres educatius juguen un paper vital en l’educació ambiental, ajudant a despertar l’interés al voltant del respecte al medi ambient entre les generacions més joves”.
Igual que l’any passat, tots els participants tindran les mateixes possibilitats de guanyar un dels tres premis que s’entregaran, ja que la designació del guanyador es farà mitjançant sorteig.
Els premis que s’entregaran són: una Tauleta, una càmera de fotos i un bolígraf 3D.

Les bases del concurs poden consultar-se ací