• L’acció tindrà lloc aquest diumenge, 29 de gener, en l’avinguda Hornos Altos i comptarà amb la participació ciutadana

    • L’activitat pretén conscienciar sobre la importància que tenen els arbres a la ciutat per a minimitzar la contaminació

“Menys cotxes i més arbres”. Amb aquest missatge celebrarà la SAG, un any més, el Dia de l’Arbre Urbà, una jornada organitzada en col·laboració amb l’Associació Veïnal La Victoria, Acció Ecologista Agró y la Fundación de la Comunidad Valenciana de Patrimonio Industrial y Memoria Obrera de Puerto de Sagunto, i que té com a finalitat convidar a la ciutadania a plantar diferents espècies vegetals.

Amb motiu d’aquesta celebració, que tindrà lloc aquest diumenge 29 de gener en l’avinguda Hornos Altos, la SAG, al costat dels veïns i veïnes de la localitat, plantaran 26 arbres i un total de 70 arbustos d’espècies diferents.

En el cas dels arbres, la plantació comptarà amb Quercus ilex, Ceratonia siliqua, Olea europaea i Tamarix gallica, entre altres espècies. Respecte als arbustos, es plantaran 8 espècies, entre les quals destaquen Arbutus unedo, Chamaerops humilis, Myrtus communis i Pistacia lentiscus.

A través d’aquesta iniciativa es pretén millorar les zones verdes de l’entorn urbà a través de la conscienciació i la participació ciutadana, de manera que els veïns i veïnes puguen implicar-se, de primera mà, amb la tasca que realitzen els treballadors de la SAG als parcs i jardins.

Sobre l’espai triat enguany per a realitzar la plantació, s’ha optat per la zona del patrimoni industrial al costat del Horno Alto i la Nave de Talleres Generales (avinguda Hornos Altos), un espai que, segons ha manifestat el regidor de la SAG, Roberto Rovira, “es troba bastant degradat i per tant, necessita una actuació especial com aquesta per a ajudar a la seua recuperació”.

Per a això, s’ha preparat tota la zona retirant enderrocs i posant terra en condicions òptimes per al creixement de les espècies que es plantaran.