• El dispositiu de serveis que desplegarà l’Ajuntament inclou Salvament i Socorrisme; Servei Sanitari; Servei de vigilància i control d’Aforament de General Drons; Punts accessibles; Policia Local; i la SAG. Així mateix, les regidories de l’Ajuntament de Sagunt que han coordinat el dispositiu són les dels departaments de Platges, Turisme, Esports i Policia Local.

  • Es garantirà la neteja, qualitat, seguretat a les platges i cura dels espais naturals, a més dels controls d’aforaments i distàncies adaptats a la normativa per Covid-19.

  • La SAG aporta prop de 450.000 euros al servei de manteniment i neteja de les platges.

La platja de Port de Sagunt ha acollit, aquest matí, la presentació del dispositiu de serveis que l’Ajuntament desplegarà durant els mesos d’estiu a les platges de la localitat per a garantir la qualitat i la seguretat de veïns i turistes.

Més de 100 professionals municipals treballaran coordinats, fins a finals de setembre, a través de diferents serveis que ja estan actius com són Salvament i Socorrisme; Servei Sanitari; Servei de vigilància i control d’Aforament de General Drons; Punts accessibles; Policia Local; i la SAG. Així mateix, les regidories de l’Ajuntament de Sagunt que han coordinat el dispositiu són les dels departaments de Platges, Turisme, Esports i Policia Local.

D’aquesta manera, es garantirà la neteja, qualitat, seguretat a les platges i cura dels espais naturals, a més dels controls d’aforaments i distàncies adaptats a la normativa per Covid-19.

A aquest important dispositiu se suma la gran aposta per la innovació tecnològica, amb la incorporació d’un dron per a salvament i control d’aforaments que, segons ha comentat el regidor de Platges, Roberto Rovira, “contribuirà a garantir la seguretat i el control als nostres banyistes”. Així mateix, ha explicat que aquests serveis es realitzen amb “el respecte i la cura d’un dels entorns més importants de la nostra ciutat, que són els entorns litorals, les dunes que són especialment protegides”.

Dins d’aquest dispositiu, la Societat Anònima de Gestió exerceix un paper important en la neteja i manteniment de les platges. Amb una aportació pròxima als 450.000 euros, la SAG realitza labors d’anivellament de l’arena de les platges, muntatge del mobiliari urbà específic d’aquestes zones com les torres de vigilància dels socorristes, la reposició de les empalissades i la neteja i manteniment integral d’aquestes zones amb gran valor mediambiental, entre altres.

Després de l’acte de presentació, s’han hissat les banderes blaves de les platges de Port de Sagunt, Almardà i Corint. Es tracta d’una certificació de qualitat internacional en la qual es treballa durant tot l’any i, sobretot, durant la temporada estival. A més d’aquesta distinció en 3 platges diferents, les platges del nostre municipi tenen 2 banderes Q de qualitat, 3 de Qualitur, 8 diferents de ISOS, 3 de Certificació ambiental Emas i Turisme Segur. En total, sumen 19 guardons que garanteixen la qualitat de les nostres platges.

Els serveis de Salvament i Socorrisme prestaran servei durant els mesos de juny i setembre, de dilluns a diumenge, en horari de 10.00 a 20.00 hores, amb vigilància en torre de 10.30 a 19.30 hores.

D’igual forma, els mesos de juliol i agost, el servei estarà actiu de dilluns a diumenge de 10.00 a 21.00 hores, amb vigilància en torre de 10.30 a 20.30 hores. Aquest servei finalitzarà el 26 de setembre.