• L’acordonament amb tanques de fusta i cordes de nilons aconsegueix un total de 5.630 metres lineals a les platges del Port de Sagunt, Corint-Malva-rosa i Almardá.
  • A més de protegir un espai litoral de gran valor ecològic, aquesta actuació té com a finalitat conscienciar a la ciutadania sobre la importància de poder compatibilitzar l’ús i gaudi de les platges amb la protecció del medi natural en el litoral de la ciutat.

Protegir les dunes de les platges de la ciutat és el principal objectiu que persegueix la SAG, Societat Anònima de Gestió, amb la instal·lació de 1.415 empalissades en aquestes zones del litoral.

Amb un cost total de 41.460 euros, entre materials, maquinària i mà d’obra, s’ha acordonat amb tanques de fusta i cordes de nilons un total de 5.630 metres lineals, concretament 2.600 a la platja de Port de Sagunt, 2.900 en la de Corint-Malva-rosa i 130 en la de Almardá.

Amb aquesta actuació, des de la SAG s’aconseguirà protegir més de 150.000 metres quadrats d’entorns amb dunes, un projecte que tal com assenyala el regidor Roberto Rovira “és el més important que ha realitzat l’Ajuntament de Sagunt quant a la protecció de les dunes”.

Per a Rovira, “l’objectiu fonamental, a més de protegir un espai del nostre litoral de gran valor ecològic, és tractar de conscienciar a la ciutadania de la importància de tindre un entorn litoral protegit i de poder compatibilitzar l’ús i gaudi de les platges amb la protecció del medi natural en el litoral de la nostra ciutat”.

Aquesta intervenció ve avalada per informes de la Demarcació de Costas de València, així com pel servei de Vida Silvestre de la Generalitat Valenciana.