• Amb aquesta actuació es pretén substituir l’espècie Lagunaria patersonni per altres menys agressives

    • A aquests treballs se li suma l’adequació d’escocells per a la nova replantació després de les festes de Pasqua

El Servei de Jardins de la SAG està duent a terme els treballs de retirada dels arbres al carrer Fumarell. Actualment, aqueixa zona compta amb arbres de l’espècie Lagunaria patersonni, una varietat que produeix molèsties relacionades amb la salut, com una espècie de pèls molt fins que es claven en la pell, generant picors i al·lèrgies a les persones que passen prop dels arbres.

La substitució d’aquesta espècie per altres menys agressives eliminarà les molèsties que, actualment, aquest tipus de varietat està causant entre els veïns i veïnes de la zona.

Després d’aquests treballs, que ja porten en marxa aproximadament una setmana, la SAG procedirà també a l’adequació d’escocells per a la futura replantació, garantint que l’arbre puga créixer de manera adequada i que s’integre en l’entorn.

En aquest sentit, l’objectiu final és aconseguir que els arbres es desenvolupen sans i assegurances en aquests nous espais, proporcionant les millors condicions de seguretat, ambientals i ornamentals possibles per al gaudi per part de la ciutadania.

Aquesta última fase està prevista per a la setmana vinent, una vegada finalitzada tota la retirada de l’arbratge.

Per al regidor de la SAG, Roberto Rovira, “amb aquesta actuació pretenem, d’una banda, garantir la salut i el benestar de tots els ciutadans i ciutadanes i per un altre, continuar sent referents en el respecte i la cura dels nostres espais verds, on l’arbratge forma part essencial de les nostres polítiques de sostenibilitat”.