• La Demarcació de Costas a València ha autoritzat l’Ajuntament de Sagunt a intervindre en aquestes zones competència del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic

    • Per a garantir la integritat d’aquestes zones, els treballs de neteja s’han realitzat amb eines manuals i mecàniques d’ús individual

Davant l’amenaça d’incendis i riscos per a la circulació rodada per falta de visibilitat, la SAG ha retirat la vegetació exòtica dels accessos a les platges d´Almardá i Malva-rosa.

Després de l’informe presentat pel servei de platges de la Policia Local de la localitat, davant la reclamació realitzada per part dels veïns de la zona, l’Ajuntament ha obtingut els permisos per a poder dur a terme l’actuació.

En aquest informe s’alertava dels perills de l’excessiva presència d’aquesta mena d’herbes i plantes, d’aquí ve que la Demarcació de Costas a València haja autoritzat el Consistori a intervindre en aquestes zones competència del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Els treballs s’han centrat en dos trams pròxims a la platja d´Almardá i en un tram adjacent a la platja de Malva-rosa, àrees on la presència excessiva d’espècies vegetals invasores ha generat preocupacions en matèria de seguretat.

Per a garantir la integritat d’aquestes zones, els treballs de neteja s’han realitzat amb eines manuals i mecàniques d’ús individual, prohibint-se la circulació de vehicles i maquinària. L’objectiu era garantir que cada racó fora examinat i que tots els elements indesitjats foren erradicats i retirats de manera efectiva.

L’autorització de Costas per a dur a terme aquests treballs posa de manifest la urgència i la necessitat d’abordar aquest problema que suposava un risc per a veïns i visitants.

Davant l’excessiva virulència i afecció d’aquestes espècies invasores, Sagunt busca preservar el seu entorn natural i garantir la seguretat dels qui gaudeixen de les seues platges.

Amb l’aprovació de Costas i el compromís d’un treball meticulós, la SAG realitzarà labors de manteniment que impedisquen que les plantes invasores proliferen, mantenint un paisatge més autòcton que enaltisca la bellesa i seguretat d’aquests destins costaners.